Τόμας Χέντελ: Να μην επιτρέψει η Ε.Ε. στο ΔΝΤ να υπαγορεύει όρους στην Ελλάδα

«Δυσχερέστερες του αναμενομένου διαμορφώνονται οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης αφενός, και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αφετέρου», σύμφωνα με πληροφορίες του προέδρου της επιτροπής απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τόμας Χέντελ.

«Ιδίως στο θέμα των “μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας”, το ΔΝΤ μπλοκάρει τις λύσεις, οι οποίες βρέθηκαν από την ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων, που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, για να εξετάσει τα θέματα των μαζικών απολύσεων, των απεργιών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (στην Ελλάδα ), ώστε να προσαρμοστούν στα ισχύοντα με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το ΔΝΤ αντιτίθεται στην επανεισαγωγή “κανονικών” συμβάσεων εργασίας, οι οποίες να ανταποκρίνονται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και επιμένει σε φιλικές προς τους εργοδότες κανόνες για μαζικές απολύσεις, παρά τις αντίθετες προτάσεις της επιτροπής των ειδικών. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ αρνούνται κάθε συζήτηση επ΄αυτού», γράφει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ.

Ο Τόμας Χένκελ τον καλεί «επειγόντως να υποστηρίξει η Ε.Ε. στο θέμα αυτό τους δικούς της κανόνες και προδιαγραφές, διότι εάν επικρατήσει το ΔΝΤ στο θέμα αυτό θα ήταν ένα κακό μήνυμα για τη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για το εργατικό δίκαιο, το οποίο να ανταποκρίνεται σε κανόνες και πρακτικές δεκαετιών. Η κοινωνική Ευρώπη δεν επιτρέπεται να αφήνει να υπαγορεύονται οι προϋποθέσεις εκ των έξω, ούτε στην Ελλάδα», τονίζει ο αριστερός πολιτικός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος