«Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια – Χώνεψέ το» — Συναίνεση και σεβασμός από την Κύπρο

Στην επιφάνεια έρχεται και πάλι το βίντεο που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020, έπειτα από πρωτοβουλία του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού. Στο βίντεο, ο μη κυβερνητικός οργανισμός βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο να μιλήσει περί συναίνεσης στο σεξ, επικοινωνίας αλλά και σεβασμού στις σχέσεις.

Το βίντεο «Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια», που είναι εμπνευσμένο από το «Tea Consent» των Blue Seat Studios παραλληλίζει το σεξ με τα σουβλάκια, σημειώνοντας: «Εν ωραία να τα μοιράζεσαι. Αλλά πρέπει πρώτα να ρωτάς. Χώνεψέ το».

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού (ιδρ. 1971) είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο γερά εδραιωμένους Μη Κυβερνητικούς, μη κερδοσκοπικούς, εθελοντικούς οργανισμούς στην Κύπρο με πλούσια συνεισφορά στον τομέα των σεξουαλικών δικαιωμάτων, της υγείας και της εκπαίδευσης κυρίως των νέων.

Μια από τις κύριες προτεραιότητες του είναι η εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η διοργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, βιωματικών εργαστηρίων σε παιδιά, νέους/νέες, γονείς και επαγγελματίες σε θέματα σεξουαλικής υγείας και ευημερίας.

Μέρος της αποστολής του, αποτελεί η ευαισθητοποίηση και διαφώτιση του κοινού, και η προώθηση πολιτικών και νομοθεσιών προς τους αρμόδιους φορείς για θέματα Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής Υγείας και Δικαιωμάτων, με στόχο τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών και δράσεων.

Ο Σύνδεσμος διαθέτει μια πλούσια συλλογή από ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό και παρέχει πληροφόρηση και στήριξη μέσω της Γραμμής 1455. Διεξάγει ερευνητικά προγράμματα, και διοργανώνει εκστρατείες ενημέρωσης που απευθύνονται κυρίως στους νέους και νέες.

Το 2016, ο Σύνδεσμος βραβεύθηκε με το βραβείο Οργάνωση της Χρονιάς από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, στα πλαίσια του θεσμού των Βραβείων Νεολαίας, που είχαν στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση δράσεων των νέων και οργανώσεων Νεολαίας.

Η εικονογράφηση του βίντεο είναι της Κρίστης Ηλιάδη ενώ την εκφώνηση έκανε ο ηθοποιός Παναγιώτης Κυριάκου.

Aνταπόκριση από Λευκωσία Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος