Το παρασκήνιο της παραίτησης Τζόνσον – Όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός

Array

Μία μέρα μετά την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία των Συντηρητικών κι ενώ η κούρσα διαδοχής έχει ήδη ξεκινήσει, η Ντάουνινγκ Στριτ δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες απ’ όσα συνέβησαν εντός της πρωθυπουργικής κατοικίας. Στιγμιότυπα από την ομιλία του Τζόνσον στο υπουργικό συμβούλιο πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης και εγκάρδιες στιγμές με τους συνεργάτες και την οικογένειά του αμέσως μετά.

Κι ενώ στις επίσημες φωτογραφίες αγκαλιάζει τη γυναίκα και τα παιδιά του συγκινημένος, φωτογραφίες στα βρετανικά μέσα τον δείχνουν λίγο αργότερα να διασκεδάζει σε μια ηλιόλουστη βεράντα απολαμβάνοντας το ποτό του με φίλους.

Το ίδιο ευδιάθετοι και χαμογελαστοί εμφανίστηκαν και πολλοί παραιτηθέντες υπουργοί και πρώην στενοί του συνεργάτες που αφού πρωταγωνίστησαν στις συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις έσπευσαν στο πάρτι του περιοδικού SPECTATOR. Πάντως παρά τις πιέσεις, φαίνεται ότι ο Τζόνσον θα παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις από την πανίσχυρη κοινοβουλευτική Επιτροπή 1922, πιθανόν μέχρι το Σεπτέμβριο.

«Η συνταγματική θέση είναι ότι ο πρωθυπουργός παραμένει πρωθυπουργός μέχρι να διοριστεί ένας άλλος πρωθυπουργός», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γκρέιαμ Μπρέιντι.

Ανάμεικτες είναι οι αντιδράσεις των Βρετανών πολιτών με άλλους να θεωρούν ότι ο Τζόνσον πρέπει να παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και άλλοι ότι πρέπει να φύγει αμέσως τώρα.

Κι ενώ πηγές του Μπλούμπεργκ αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε τελικώς να παραιτηθεί όταν αντίκρυσε τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κιρ Στάμερ, επαναφέρει την απειλή της πρότασης μομφής την ερχόμενη εβδομάδα αν οι Τόρις δεν απομακρύνουν τον Τζόνσον αμέσως και ζητά εκλογές.

Όσον αφορά βρετανικά δημοσιεύματα που ήθελαν τον Τζόνσον να αρνείται να φύγει γιατί σχεδίαζε μεγάλη γαμήλια δεξίωση στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Τσέκερς, πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ δηλώνουν ότι ο χώρος της δεξίωσης έχει ήδη αλλάξει.

Επιμέλεια: Λήδα Παπαδοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος