Το Κυπριακό στο επίκεντρο των επαφών του Ν. Κοτζιά στη Λευκωσία

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών που έχει σήμερα στη Λευκωσία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Το πρωί ο κ. Κοτζιάς έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την συνάντηση του, την περασμένη Τετάρτη, με τον γγ του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο για τις πρόσφατες επαφές του στην Ουάσιγκτον.

Ακολούθως, ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη.

Στις συνομιλίες που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του ο κ. Κοτζιάς τάχθηκε υπέρ της διατήρησης ανοικτών καναλιών επικοινωνίας και διαλόγου με την Τουρκία, τονίζοντας ότι  η διατήρηση των συνομιλιών είναι μια πολιτική, στην οποία συνέβαλε και ο ίδιος προσωπικά από τη δεκαετία του ’90, κατά την οποία συνεργάστηκε με τον Γιάννο Κρανιδιώτη για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ελπίδα να υπερβεί τα εσωτερικά της ζητήματα και τη νευρικότητά της προκειμένου να επανέλθει σε έναν ουσιαστικό και ορθολογικό διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου και των πραγματικών δικαίων των κρατών.

Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει άοκνες και φιλότιμες προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και ευρωπαϊκής λύσης του Κυπριακού, χωρίς αναχρονιστικά συστήματα στρατιωτικών εγγυήσεων.

Ο κ. Κότζιας , επεσήμανε ο Ιωάννης Κασουλίδης, έχει ο ίδιος αναπτύξει σχετικές ιδέες για το ζήτημα και θα ήθελα εκ νέου να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την προσωπική του εμπλοκή στο ζήτημα.

Πηγή- Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος