Τα προβλήματα γύρω από το backstop, αλλά και το ζήτημα της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αργά το μεσημέρι ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με την βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.
Η συνάντηση διήρκεσε λίγο λιγότερο από μία ώρα και, όπως ανέφερε στο BBC, ο Τζ.Κόρμπιν, η πρωθυπουργός έλαβε υπόψη τις ανησυχίες του ίδιου για το ιρλανδικό backstop και ότι θα τις μεταφέρει στους συνομιλητές της στην ΕΕ.
Ο ηγέτης των Εργατικών τόνισε στη διάρκεια της συνάντησης ότι σύμφωνα με τις προτάσεις της βρετανίδας πρωθυπουργού η χώρα θα μπει σε μία συμφωνία χωρίς να έχει το δικαίωμα να αποχωρίσει από αυτή. Πρόσθεσε ότι θα ήθελε «μία ευρεία τελωνειακή ένωση» με την ΕΕ, στην οποία η Βρετανία θα έχει λόγο στο πως θα γίνονται οι εμπορικές συμφωνίες.
Τον Τζ. Κόρμπιν συνόδευαν στη συνάντηση ο επικεφαλής κομματικής πειθαρχίας του κόμματος, Νίκ Μπράουν, και δύο ακόμη στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των Εργατικών, ο Τζ. Κόρμπιν είναι απογοητευμένος από τους βουλευτές του κόμματος που συνέπλευσαν με τους Τόρις και υποστήριξαν την τροπολογία Μπράντι.
Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ενωση εμμένει στη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με tweet του, σε ένα μήνυμά του, όπως είπε, προς την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.
https://twitter.com/eucopresident/status/1090680685231333376
“Η Συμφωνία Αποχώρησης δεν τίθεται σε επαναδιαπραγμάτευση. Χθες, μάθαμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει. Αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο”, πρόσθεσε.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος