Τα πυρηνικά στην φαρέτρα του Πούτιν: «Δεν σας απειλούμε, σας προειδοποιούμε»

Ο πρόεδρος Πούτιν αρνείται ότι έχει απειλήσει τη Δύση με χρήση πυρηνικών όπλων. Από το παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, υποστήριξε ότι απλώς απαντά στις δηλώσεις ανεύθυνων πολιτικών.

«Δεν απειλούμε κανέναν. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τι διαθέτουμε και τι θα χρησιμοποιήσουμε, εάν χρειαστεί, για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας. Αυτό είναι προφανές», είπε ο Πούτιν.

Για την ώρα οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν εντολή και μάχονται για να κατακτήσουν το Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία με τα μέτωπα να φλέγονται σε Σεβεροντονέτσκ, Λισιτσάνσκ και Χάρκοβο.

Μάλιστα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στην δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο που φέρεται να δείχνει δύο Aμερικανούς μισθοφόρους που αιχμαλώτισαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Ενώ, άφησαν ελεύθερη την ουκρανή νοσοκόμα Γιούλα Παέβσκα, που έγινε γνωστή, απαθανατίζοντας με την κάμερα της τον αγώνα που έδινε στη Μαριούπολη κατά την πολιορκία της πόλης από τον ρωσικό στρατό.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι πάντως, σε μία σπάνια έξοδο από το Κίεβο, μετέβη στο νότιο μέτωπο του πολέμου, στην πόλη Μικολάιβ, για να εμψυχώσει και να παρασημοφορήσει στρατιώτες της πρώτης γραμμής.

«Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά… Για τις σπουδαίες υπηρεσίες σας. Γι` αυτό που κάνετε για να προστατέψετε τη χώρα μας, όλους μας, τις οικογένειές μας«, δήλωσε ο κ. Ζελένσκι.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο που μαίνεται στο ενεργειακό πεδίο, η Ιταλική Corriere della Sera αποκαλύπτει πως ο Ιταλός Πρωθυπουργός φαίνεται να έπεισε τον Γερμανό Καγκελάριο για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Επιμέλεια: Ευγενία Μυρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος