Συνδιάσκεψη ευρωπαϊκών συνδικάτων για το μεταναστευτικό

Με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας συνδιάσκεψη ευρωπαϊκών συνδικάτων με κεντρικό θέμα τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου εργαζομένων στον τομέα των δημόσιων υπηρεσιών για την υποδοχή μεταναστών.

Στη συνδιάσκεψη του Παλέρμο (26-28 Σεπτεμβρίου 2018), που διοργανώθηκε από τη FP CGIL και τη CCOΟ υπήρχε παρουσία αρκετών συνδικαλιστών απ’ όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία κ.ά.).

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Μακράκης, Αναπληρωτής Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: “Ένα από τα σημαίνοντα συμπεράσματα της σύσκεψης ήταν πως η έλλειψη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση με βασικά χαρακτηριστικά τη συνοχή, την αλληλεγγύη και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσφέρουν έδαφος στην επικράτηση συντηρητικών πολιτικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, καθώς η συντηρητική στροφή πολλών ευρωπαϊκών κρατών-μελών της Ε.Ε. διαμορφώνει μια πολιτική κουλτούρα κλειστών συνόρων και ιδιότυπης ασφάλειας σε σχέση με τα ζητήματα της μετανάστευσης”.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “θέλουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με πρωταγωνιστικό ρόλο, τα συνδικάτα των Μεσογειακών χωρών, να θέσουμε το θέμα στην EPSU, σε όλους τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, στους Ευρωπαίους πολίτες, να σπάσουμε τα αισθήματα ανασφάλειας των πολιτών, να τσακίσουμε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις για καθαρή Ευρώπη, την πολιτική κλειστών συνόρων που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω σε έναν αναχρονιστικό μεσαίωνα”.

Τόσο το πλήρες κείμενο του κ. Μακράκη, όσο και η ομιλία – χαιρετισμός, του Γενικού Γραμματέα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Σταύρου Κουτσιουμπέλη,  έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Συνομοσπονδίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ