Συμφωνίες επανεισδοχής τύπου Τουρκίας με χώρες τις Β. Αφρικής θέλει η Μέρκελ

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θέλει η ΕΕ να συνάψει με τις βορειοαφρικανικές χώρες συμφωνίες επανεισδοχής μεταναστών παρόμοιες με την αμφιλεγόμενη συμφωνία που συνήφθη με την Τουρκία, εξηγεί η ίδια σήμερα στον περιφερειακό Τύπο.

“Θα πρέπει να συνάψουμε παρόμοιες συμφωνίες με άλλες χώρες, grosso modo στη Βόρεια Αφρική, για να ελέγχουμε καλύτερα τις μεταναστευτικές οδούς στο κέντρο της Μεσογείου”, δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος .

“Τέτοιες συμφωνίες είναι επίσης προς το συμφέρον των ανθρώπων που διαφεύγουν”, τονίζει η Μέρκελ χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις όσον αφορά τις χώρες που εννοεί, την ώρα που η Λιβύη, βυθισμένη στην αστάθεια από το 2011, έχει γίνει κεντρικό σημείο δράσης των διακινητών μεταναστών που έχουν στόχο τις ευρωπαϊκές ακτές.

Η Μέρκελ υπερασπίσθηκε άλλη μια φορά αυτή τη συμφωνία, της οποίας ήταν ένας από τους πρωτεργάτες, και ζήτησε “να εργασθούμε” για να παραμείνει σε ισχύ, παρά τις τουρκο-ευρωπαϊκές εντάσεις και την εμπλοκή όσον αφορά την εξαίρεση των Τούρκων πολιτών από το καθεστώς των θεωρήσεων εισόδου.

Τέλος δήλωσε απογοητευμένη  για τη βραδύτητα των Ευρωπαίων να κατανείμουν ανάμεσά τους τους 45.000 μετανάστες που έχουν αποκλειστεί στα  σύνορα, Ελλάδας -ΠΓΔΜ,  από τους οποίους μόνο 3.000 έχουν γίνει δεκτοί από άλλα κράτη μέλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος