Συμφωνία έξι ευρωπαϊκών χωρών για υποδοχή μεταναστών του Open Arms

΄Εξι ευρωπαϊκές χώρες, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και το Λουξεμβούργο δέχτηκαν να υποδεχθούν τους μετανάστες, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε κατηγορώντας τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι  ότι εκμεταλλεύεται πολιτικά την ανθρωπιστική κρίση.

Ο  Σαλβίνι έχει δώσει εντολή στους αξιωματούχους του να μην επιτρέψουν την αποβίβαση των 134 μεταναστών που επιβαίνουν στο Open Arms, οι οποίοι παραμένουν για 16 ημέρες στο πλοίο μετά τη διάσωσή τους ανοιχτά της Λιβύης, αψηφώντας τον πρωθυπουργό της χώρας Τζουζέπε Κόντε.

Στο Open Arms επετράπη να εισέλθει στα ιταλικά χωρικά ύδατα χθες, έπειτα από απόφαση διοικητικού δικαστηρίου της Ρώμης το οποίο απέρριψε την απαγόρευση της εισόδου του πλοίου την οποία είχε επιβάλλει προηγουμένως ο Σαλβίνι.

Τρεις μετανάστες, που είχαν διασωθεί στη Μεσόγειο από το Open Arms,  απομακρύνθηκαν επειγόντως από το πλοίο κατά τη διάρκεια της νύχτας για ιατρικούς λόγους. “Χρειαζόντουσαν εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα”, διευκρινίζει η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Proactiva Open Arms, η οποία αναμένει ακόμη άδεια από τις αρχές της Ιταλίας για να αποβιβάσει όλους τους επιβάτες της στο νησί Λαμπεντούζα.

Χθες, πέντε μετανάστες που υπέφεραν από σοβαρό ψυχολογικό κλονισμό είχαν απομακρυνθεί από το πλοίο.

Η σκληρή αντιμεταναστευτική στάση του Ματέο Σαλβίνι κορυφώθηκε παράλληλα με την αιφνίδια προσπάθειά του να ρίξει την κυβέρνηση και να ζητήσει πρόωρες εκλογές, αφού απομάκρυνε το ακροδεξιό κόμμα του, την Λέγκα, από την κυβέρνηση συνασπισμού με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Σχετική είδηση: Ιταλία: Ντι Μάιο εναντίον Σαλβίνι για την κυβερνητική κρίση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος