Στρασβούργο: Σημαντικά χαμηλότερος ο αριθμός των πυρπολημένων οχημάτων την νύχτα της Πρωτοχρονιάς

Λιγότερη καταστροφική ήταν η φετινή αλλαγή του χρόνου στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Στρασβούργο. Ο συνολικός αριθμός των πυρπολημένων αυτοκινήτων έφτασε τα 70, ήταν όμως σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.

Η αλλαγή του νέου χρόνου που οι εκτιμήσεις ήθελαν να είναι ιδιαίετρα ταραχώδης, τελικά εξελίχθηκε σχετικά ήρεμα σε σύγκριση με άλλες χρονιές, ωστόσο έγιναν δεκάδες συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Μέσα Ενημέρωσης του Στρασβούργου, 70 οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός στην πρωτεύουσα της Αλσατίας τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2022 προς την 1η Ιανουαρίου 2023.

Στρασβούργο: Σημαντικά χαμηλότερος ο αριθμός των πυρπολημένων οχημάτων την νύχτα της Πρωτοχρονιάς

Πέρυσι, ο νομός Bas Rhin είχε μετρήσει 95 πυρπολημένα αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς 2020/2021, κατά την οποία είχε επιβληθεί και εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ, είχαν καεί περίπου 60 αυτοκίνητα στον αστικό ιστό της πόλης, ενώ περισσότερα από 230 αυτοκίνητα είχαν καεί κατά την Πρωτοχρονιά 2019/2020.

Τουλάχιστον 62 συλλήψεις

Όσον αφορά τις συλλήψεις, αυτές ανήλθαν φέτος στις 62, έναντι 25 πέρυσι. Πρόκειται για συλλήψεις που αφορούν αδικήματα, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, κατοχή και χρήση πυροτεχνημάτων και βία κατά της αστυνομίας. Οι αρμόδιες αρχές είχαν εκδώσει απαγόρευση χρήσης κροτίδων και πυροτεχνημάτων, πώλησης αλκοόλ σε δημόσιους δρόμους και επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας για ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές κινητοποίησαν φέτος 1.000 άτομα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της Πρωτοχρονιάς του Στρασβούργου.

Ρεπορτάζ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος