Στ. Κυριακίδου: Σύντομα θα έχουμε και άλλα εμβόλια εκτός των τριών

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες για την ΕΡΤ: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα εμβόλια πέρα των τριών που ήδη έχουν εγκριθεί εξέφρασε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου κατά την ενημέρωση για τα εμβόλια και τον ευρωπαϊκό εμβολιασμό σε εκδήλωση του ΕΛΚ με μέλη των εθνικών κοινοβουλίων και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον της Κομισιόν για αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η κυρία Κυριακίδου σημείωσε ότι κατά την παραγωγή ενός νέου εμβολίου, δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι επομένως η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια είναι εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία τονίζοντας επίσης ότι η ΕΕ διαπραγματεύτηκε καλύτερη τιμή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε ότι ήταν σημαντικό όλα τα κράτη-μέλη να συμμετέχουν σε κάθε βήμα με διαφάνεια και με σαφή στρατηγική της ΕΕ. Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία μεταξύ της BioNTech και της Sanofi.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος