Σημαντικές συναντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά στις Βρυξέλλες

Mε την Γενική Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO) Monique Pariat, στις Βρυξέλλες, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, αναφέρεται ότι: “H κα Pariat ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες από όπου μπορεί να επωφεληθεί η χώρα μας για δράσεις πολιτικής προστασίας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την αξιοποίηση και έτερων ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Επίσης, αναφέρθηκε στην σημασία του rescEU και την προστιθέμενη αξία για τα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ικανότητα ανταπόκρισης της ΕΕ έναντι σε καταστροφές και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΠ ενημέρωσε την κα Pariat ότι η Πολιτική Προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης όπου ήδη έχουν θεσμοθετηθεί σχετικές διατάξεις, ενώ εντός του μηνός Νοεμβρίου θα έρθει σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την πολιτική προστασία. Επιπλέον, τόνισε ότι η χώρα μας υποστηρίζει θερμά τις προσπάθειες τις Ευρ. Επιτροπής για την δημιουργία του rescEU και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: “Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ERCC) όπου τον υποδέχτηκε ο επικεφαλής του κέντρου Antoine Lemasson και τον ενημέρωσε για τις λειτουργίες του.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, Πρέσβη Σπύρο Λαμπρίδη, όπου συνομίλησαν για το ρόλο της πολιτικής προστασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα δύναται να επωφεληθεί από προγράμματα εκπαίδευσης, καθώς και ασκήσεων αλλά και για θέματα του CPG (Civil Protection Group), δηλ της Επιτροπής που συμμετέχει η χώρας μας για θέματα Πολιτικής Προστασίας στα πλαίσια της Ατλαντικής Συμμαχίας”.

Πηγή φωτο: ΓΓΠΠ

Σχετική είδηση: Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα – Η πρόγνωση (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ