Ουκρανία: Πυρκαγιά σε μονάδα του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια

Μονάδα του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, του μεγαλύτερου του είδους του στην Ευρώπη, χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εγκατάστασης, Αντρίι Τουζ. Την ίδια πληροφορία μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι άνοιξε πυρ εναντίον του εργοστασίου από όλες τις πλευρές και είπε ότι αν το εργοστάσιο εκραγεί θα μιλάμε για μια έκρηξη δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή του Τσερνόμπιλ. Ζητά από τους Ρώσους να παύσουν άμεσα τους πυροβολισμούς έτσι ώστε να επιτρέψουν στους πυροσβέστες να δημιουργήσουν μια περίμετρο ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το εργοστάσιο, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν καθώς δέχονται πυροβολισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Έπειτα από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων εναντίον του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, εκδηλώθηκε πυρκαγιά», δήλωσε ο Αντρίι Τουζ σε βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της εγκατάστασης στην πλατφόρμα Telegram.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ενεργκοντάρ Ντμίτρο Ορλόφ, στην περιοχή μαίνονται μάχες ανάμεσα σε ρωσικά στρατεύματα και ουκρανικές δυνάμεις και υπάρχουν απώλειες. Ο κ. Ορλόφ δεν έδωσε λεπτομέρειες, ούτε κάποιον απολογισμό.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο ρωσικός στρατός ενέτεινε την προσπάθειά του να καταλάβει την εγκατάσταση και ότι είχε αναπτύξει στην περιοχή πολλά άρματα μάχης.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος