Πτωτική τάση στα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

ανταπόκριση από το Λονδίνο για την ΕΡΤ: Ευδοξία Λυμπέρη

Το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε το τελευταίο 24ωρο το χαμηλότερο νούμερο στα κρούσματα από τις 15 Δεκεμβρίου ενώ σχεδόν τέσσερις στους πέντε άνω των 80 έλαβαν το εμβόλιο.

Επιστρέφοντας από την περίοδο της απομόνωσής του λόγω επαφής του με κρούσμα κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έδωσε τη Δευτέρα 25/1/2021 τη συνέντευξη τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το εθνικό λοκντάουν «λειτουργεί», όπως δείχνουν τα «πρώιμα σημάδια» ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων πέφτουν σε ορισμένα μέρη του Ηνωμένου Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου και της Σκωτίας.

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 22.951 νέα κρούσματα Covid-19, που είναι το χαμηλότερο ημερήσιο σύνολο από τις 15 Δεκεμβρίου. Η Βρετανία κατέγραψε επίσης 592 θανάτους, που είναι σημαντικά χαμηλότερο νούμερο από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο τη Δευτέρα λόγω της καθυστέρησης του Σαββατοκύριακου .

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από χθες το βράδυ, το 78,7 τοις εκατό των άνω των 80 έχει λάβει το εμβόλιο, το οποίο ισοδυναμεί με σχεδόν τέσσερα στα πέντε άτομα άνω των 80 ετών. Ο κ. Χάνκοκ επιβεβαίωσε επίσης ότι 6,6 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή ένας στους εννέα του ενήλικου πληθυσμού, είχαν το εμβόλιο.

Ένα πρόβλημα που αναδύεται είναι η αδυναμία των τροφίμων σε οίκους φροντίδας να λάβουν το εμβόλιο επειδή πολλοί αυτούς είναι «πολύ αδύναμοι» για να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα. Αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τα σχέδια εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος