Πέθανε στα 93 του ο «Ατένμπορο» της Ιταλίας, Πιέρο Άντζελα

Array

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε ο πιο γνωστός παρουσιαστής και εκλαϊκευτής της επιστήμης στην ιταλική τηλεόραση, Πιέρο Άντζελα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρώμη, Κρίστιαν Μαυρής. «Καλό ταξίδι μπαμπά», έγραψε στο twitter ο γιος του, Αλμπέρτο.

Γεννημένος στο Τορίνο το 1928, ο Πιέρο Άντζελα ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στη RAI ως ραδιοφωνικός ρεπόρτερ και αργότερα έγινε ανταποκριτής και παρουσιαστής ειδήσεων.

Η μεγάλη δημοτικότητά του συνδέεται με τα προγράμματα εκλαΐκευσης της επιστήμης, από το Quark έως το Superquark – για να αναφέρουμε κάποια από τα σημαντικότερα – με τα οποία θεμελίωσε μια σταθερή παράδοση ντοκιμαντέρ για την ιταλική τηλεόραση.

«Ένας μεγάλος εκλαϊκευτής, ένας άνθρωπος της επιστήμης και του πολιτισμού που, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της δημόσιας τηλεόρασης, έδωσε τη δυνατότητα σε ολόκληρες γενιές Ιταλών να προσεγγίσουν την επιστήμη και να κατανοήσουν τα μυστικά της. Ένας σπουδαίος Ιταλός, ένας κομψός και αυστηρός άνθρωπος, ικανός να μεταδώσει την ευχαρίστηση της ανακάλυψης και της γνώσης. Συμμερίζομαι τη θλίψη του γιου του Αλμπέρτο και ολόκληρης της οικογένειας αυτή τη θλιβερή ημέρα», έγραψε ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι αποτίοντας φόρο τιμής στον Πιέρο Άντζελα.

Πηγή: ilmessaggero.it

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος