Πέθανε η διευθύντρια της ιταλικής «Vogue», Φράνκα Σοτσάνι

Η διευθύντρια της ιταλικής «Vogue», Φράνκα Σοτσάνι, έφυγε από τη ζωή, εχθές (22/12) σε ηλικία 66 ετών. Τον τελευταίο χρόνο, η Σοτσάνι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από το 1988, ανέλαβε τη διεύθυνση της ιταλικής «Vogue» με μεγάλη επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας της, δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση για θέματα, όπως η πλαστική χειρουργική, το θέμα του βάρους και των διακρίσεων.

Γνωστοί σχεδιαστές μόδας, όπως ο Βαλεντίνο και η Ντονατέλα Βερσάτσε, εξέφρασαν τη θλίψη τους για το θάνατο της Φράνκα Σοτσάνι με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Βαλεντίνο έγραψε «Αγαπητή Φράνκα, θα είσαι πάντα στην καρδιά μου».

«Είμαι θλιμμένος για την απώλεια της αγαπημένης φίλης Φράνκα Σοτσάνι. Η καρδιά μου είναι με όλους τους αγαπημένους της. Σήμερα θα διοργανώναμε το συνηθισμένο μας χριστουγεννιάτικο δείπνο, όπου θα ήσουν η πιο όμορφη και πιο ευδιάθετη προσκεκλημένη. Αγαπημένη μου φίλη Φράνκα, ήσουν από τους πρώτους που με υποστήριξαν και τιμώ τη μνήμη σου σήμερα. Θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μου, όπως και σε όλων όσοι σε γνώρισαν» έγραψε ο Ρικάρντο Τίσι.

Και η Ντονατέλα Βερσάτσε, έγραψε το μήνυμα της για να αποχαιρετίσει την αγαπημένη της φίλη: «Ciao, Φράνκα, καλύτερη μου φίλη. Θα είσαι στην καρδιά μου για πάντα».

Η Φράνκα Σοτσάνι γεννήθηκε στη Μάντοβα της Ιταλίας. Σπούδασε φιλοσοφία και γερμανική λογοτεχνία. Μεταξύ άλλων ήταν γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και είχε ανακηρυχθεί πρέσβειρα καλής θέλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ansa.it

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος