Παρίσι: Ο Μακρόν φυγαδεύτηκε από ανθρώπους της ασφαλείας του αφού δέχθηκε επίθεση με τοματίνια

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χρειάστηκε να απομακρυνθεί από ανθρώπους της ασφαλείας του την Τετάρτη, αφού δέχθηκε επίθεση με τοματίνια στην πρώτη του έξοδο μετά την εκλογική του νίκη την Κυριακή.

Ο Μακρόν μιλούσε σε ένα μικρό πλήθος σε μια αγορά στο Σερζί, ένα βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού, όταν κάποιος από το πλήθος πέταξε μια χούφτα ντοματίνια προς το μέρος του.

Οι ντομάτες χτύπησαν έναν περαστικό και δεν βρήκαν τον πρόεδρο, αλλά οδήγησαν σε φωνές από το πλήθος και τον φρουρό ασφαλείας του να φωνάξει “βολίδα”, προτού ανοίξει μια ομπρέλα για να προστατεύσει τον Μακρόν από περαιτέρω επίθεση. Στη συνέχεια τον συνόδευσαν μακριά από τη σκηνή.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι επισκέφθηκε το Cergy, μια περιοχή περίπου 65.000 κατοίκων που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού, για να δείξει τη δέσμευσή του να ακούσει και να είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων, ανεξάρτητα από το ποιον είχαν ψηφίσει.

Σχεδόν οι μισοί – 48% – των ψηφοφόρων του προαστίου επέλεξαν τον ακροαριστερό υποψήφιο Ζαν-Λικ Μελανσόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 10 Απριλίου, με τον Μακρόν να βρίσκεται πολύ πίσω, με μόλις 23,7%.

«Ήρθα να πω ότι άκουσα τις φωνές όλων και ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τις γειτονιές που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες… κάθε μέρα», δήλωσε ο Μακρόν, πριν από το περιστατικό.

Πηγή: politico.eu, BMFTV

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος