Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Βρετανία – Μεταδίδεται πιο γρήγορα

ανταπόκριση Ευδοξία Λυμπέρη

Τουλάχιστον 1.000 περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία, όπου κατεγράφη μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο υπ. υγείας ανακοίνωσε ότι έχει εντοπιστεί μια μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία μπορεί να σχετίζεται με την ταχεία αύξηση κρουσμάτων στη νοτιοανατολική Αγγλία.

“Η αρχική ανάλυση δείχνει ότι αυτή η παραλλαγή αναπτύσσεται γρηγορότερα από τις υπάρχουσες παραλλαγές. Έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.000 περιπτώσεις με αυτήν την παραλλαγή, κυρίως στη νότια Αγγλία, αν και έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις σε σχεδόν 60 διαφορετικές περιοχές και οι αριθμοί αυξάνονται γρήγορα”, είπε ο κος Χάνκοκ

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές έχουν ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο κος Χάνκοκ είπε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

Αύξηση Βαθμίδας Περιορισμών στο Λονδίνο

Ο Bρετανός υπουργός υγείας ανακοίνωσε την αύξηση των περιοριστικών μέτρων στο επίπεδο 3 στην πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Οι περιορισμοί της βαθμίδας 3 θα ισχύουν και στους 32 δήμους του Λονδίνου και στο Σίτι του Λονδίνου, σε τμήματα του Essex και σε τμήματα του Hertfordshire από τις αρχές της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου

Το υπουργείο ανακοινώνει ότι απαιτείται επείγουσα δράση για τη μείωση της μετάδοσης του ιού σε αυτές τις περιοχές. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια εκθετική αύξηση των περιπτώσεων καθώς και την αύξηση των εισαγωγών σε τοπικά νοσοκομεία που αναμένεται να ασκήσουν επιπλέον πίεση στο βρετανικό σύστημα υγείας.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά 13% και τα κρούσματα κατά 14%. Τα σχολεία στο Γκρίνουιτς είναι ήδη από σήμερα κλειστά ενώ και το κοινοτικό συμβούλιο του Ίσλιγκτον αποφάσισε όλα τα σχολεία να μεταβούν στο διαδίκτυο από αύριο.
Το εβδομαδιαίο ποσοστό περιστατικών στο Λονδίνο βρίσκεται στα 225 ανά 100.000 άτομα είναι ήδη το υψηλότερο περιφερειακό ποσοστό στη χώρα. Το Havering έχει τα υψηλότερα ποσοστά στο Λονδίνο, στα 471 ανά 100.000.

“Αυτά τα ποσοστά δεν περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ημέρες ατελών δεδομένων που δείχνουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις”.

Στο νότιο Έσσεξ, τα ποσοστά των περιπτώσεων είναι μεγαλύτερα από 200 ανά 100.000 σε 10 από τις 14 τοπικές αρχές και αυξάνονται σε ολόκληρη την περιοχή, με τις περιπτώσεις στο Μπάσιλτον να φτάνουν τα 563 ανά 100.000. Στο νότιο Χέρτφοντσιρ τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα από 150 ανά 100.000 σε 4 από τις 5 τοπικές αρχές που συνορεύουν με το Λονδίνο και έχουν αυξηθεί κατά 10% ή περισσότερο τις τελευταίες 7 ημέρες.

Οι καθημερινές εισαγωγές νοσοκομείων στο Λονδίνο για το Covid-19 αυξήθηκαν από 179 στις 6 Δεκεμβρίου σε 277 στις 11 Δεκεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος