Π.Ο.Υ: Οι παράγοντες που συνέβαλαν στην κρίση της Ινδίας, «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί όλους, παντού

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Περαιτέρω διεθνή βοήθεια για την Ινδία ζήτησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η οποία δεν πρέπει να μείνει μόνη της στον αγώνα της εναντίον της Covid-19, τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. Χανς Κλούγκε.

Προειδοποίησε ότι μια κλιμακούμενη κρίση όπως αυτή στην Ινδία μπορεί να επαναληφθεί σε άλλες χώρες καθώς η απροσεξία στις κοινωνικές επαφές μετά τη χαλάρωση των μέτρων, τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και οι μεταλλάξεις του παθογόνου σχηματίζουν μαζί μια «τέλεια καταιγίδα» που απειλεί τους ανθρώπους παντού.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως μετά από 462 ημέρες πανδημίας στην Ευρώπη και με βάση τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, το 5,5% ολόκληρου του ευρωπαϊκού πληθυσμού έχει νοσήσει πλέον από την COVID-19, ενώ το 7% έχει ολοκληρώσει μια πλήρη σειρά εμβολιασμού. Παράλληλα με βάση τα 215 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που έχουν χορηγηθεί στην ευρωπαϊκή ήπειρο περίπου το 16% του πληθυσμού έχει λάβει μία δόση και το 81% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε 28 χώρες της Ευρώπης έλαβαν μία εφάπαξ δόση εμβολίου.

Επεσήμανε επιπλέον ότι σε όποιες χώρες τα ποσοστά εμβολιασμού σε ομάδες υψηλού κινδύνου είναι υψηλότερα, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία μειώθηκαν όπως και τα ποσοστά θανάτων. «Τα εμβόλια σώζουν ζωές και θα αλλάξουν την πορεία αυτής της πανδημίας και τελικά θα βοηθήσουν στο τέλος της» κατέληξε ο Δρ. Χανς Κλούγκε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος