Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Εμβολιαστική εκστρατεία για το επόμενο εξάμηνο

ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Στο θέμα των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στο ΕΚ στο Στρασβούργο με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της σλοβένικης προεδρίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Τους επόμενους έξι μήνες πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις επιτυχίες μας από τον αγώνα μας κατά της Covid19 και την εμβολιαστική εκστρατεία, ώστε να διασφαλίσουμε την οικονομική ανάκαμψη μας.

Πετύχαμε σημαντικά βήματα στους εμβολιασμούς και είμαι αισιόδοξη ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και με την προϋπόθεση ότι θα παραδίδονται κανονικά τα εμβόλια θα φτάσουμε τον στόχο του 70% των εμβολιασμένων ενηλίκων τον Ιούλιο.

Αυτό από τη μία είναι καλό από την άλλη όμως δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε με τις δάφνες της επιτυχίας μας καθώς η παραλλαγή Δέλτα διασπείρεται τάχιστα και προκαλεί ανησυχία. Οι αριθμοί μας δείχνουν ότι μένουν όλο και περισσότερο αχρησιμοποίητα εμβόλιο.

Αυτό οφείλεται καταρχήν στα προβλήματα εφοδιασμού που έχουμε, οφείλεται και στον σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια και υπάρχουν από την άλλη και κάποια οργανωτικά προβλήματα.

Εκείνο που πρέπει να γίνει τώρα είναι να διατηρηθεί η ταχύτητα των εμβολιασμών, ειδικά τώρα που φτάνουμε στο κομμάτι της κοινωνίας με τους πολίτες που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους απέναντι στα εμβόλια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος