Ουκρανία: Οι αδελφοί Κλίτσκο στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Κίεβο

Οι αδελφοί Κλίτσκο πήγαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Κίεβο και δήλωσαν ότι είναι «έτοιμοι να πεθάνουν για την Ουκρανία».

Ο Βιτάλι και ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών αδελφός του Βλάντιμιρ επισκέφθηκαν την Κυριακή ένα στρατιωτικό σημείο ελέγχου στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Εικόνες από το μέτωπο δείχνουν τον Βιτάλι, ο οποίος είναι δήμαρχος του Κιέβου, και τον αδελφό του να συνοδεύονται στο σημείο ελέγχου με αλεξίσφαιρα γιλέκα από Ουκρανούς υπερασπιστές.

Ουκρανία: Οι αδελφοί Κλίτσκο στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Κίεβο
(AP Photo/Efrem Lukatsky)

Ο Βιτάλι μάλιστα έγινε μάρτυρας ενός αυτοσχέδιου γάμου μεταξύ της μαχήτριας Λέσια και του νέου της συζύγου Βαλέρι. Λίγο αργότερα ο φωτογραφικός φακός τον «συλλαμβάνει» να στέκεται μπροστά από μια πινακίδα που γράφει «Σιδηρούν Κίεβο».

Η επίσκεψη στην πρώτη γραμμή έρχεται καθώς ο Βιτάλι λέει ότι είναι έτοιμος να πεθάνει για να υπερασπιστεί την πρωτεύουσα.

Ο 50χρονος έχει πάρει τα όπλα μαζί με τον μικρότερο αδελφό του και θα φύγει από την πρωτεύουσά του μόνο νικητής ή νεκρός.

«Είμαι πολύ περήφανος που βλέπω πόσο πατριώτες είναι οι άνθρωποι», δήλωσε στο CNN. «Δεν μας ενδιαφέρει πόσο δυνατός είναι ο ρωσικός στρατός, είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε.

«Και είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για την πατρίδα μας και για τις οικογένειές μας, γιατί είναι το σπίτι μας.

«Είναι το μέλλον μας και κάποιος θέλει να έρθει στο σπίτι μας και να μας κλέψει το μέλλον μας».

Όταν ρωτήθηκε για πόσο καιρό πιστεύει ότι ο στρατός του μπορεί να κρατήσει μακριά αυτόν του Πούτιν, παραδέχτηκε ότι η δική του θνησιμότητα είναι μέρος της εξίσωσης.

«Δεν είμαι έτοιμος να σας δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση», είπε. «Τόσος καιρός, τόσος πολύς καιρός – αν είμαστε ακόμα ζωντανοί», πρόσθεσε.

Οι δύο πρώην πρωταθλητές βαρέων βαρών δήλωσαν στο Sky News ότι έχουν ήδη σκοτώσει έξι ανθρώπους στην πρωτεύουσα, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να εκκαθαρίσουν ξεχωριστές ρωσικές ομάδες.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Βιτάλι προειδοποίησε τη Ρωσία ότι κινδυνεύει από έναν «συνδυασμό Τσερνόμπιλ/Φουκουσίμα» αν συνεχίσει να επιτίθεται σε ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια.

Σε ένα ανατριχιαστικό tweet μετά την κατάληψη του εργοστασίου της Ζαπορίζια την Πέμπτη από τους Ρώσους, ο Βιτάλι προειδοποίησε: «Εάν αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν σταματήσει ΤΩΡΑ, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει ένα άλλο Τσέρνομπιλ/Φουκουσίμα συνδυαστικά.

«Η Ουκρανία έχει 4 πυρηνικά εργοστάσια και [ο] ρωσικός στρατός ρίχνει ρουκέτες και βομβαρδίζει ακριβώς δίπλα τους. Μην κοιτάτε αλλού, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ [τη] ρωσική εισβολή ΤΩΡΑ!!!».

Πηγή: thesun.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος