Οκτώβριος: Μήνας αφιερωμένος στη πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού (video)

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες για την ΕΡΤ: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας, η οποία είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού στο παρελθόν στέλνει μέσα από την ΕΡΤ μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

“Οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους, με τον εαυτό τους, να κάνουν την ιχνηλάτηση για να ελέγχουν ότι όλα πάνε καλά. Είναι σημαντικό να μην το παραβλέπουν. Παρακαλώ κάνετε τον έλεγχο με τον γιατρό σας”, δηλώνει η Ισπανίδα Μόνικα.

“Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν τακτικά έλεγχο για να το εντοπίζουν πιο νωρίς”, τονίζει η Βελγίδα, Βιζμέρ.

Γυναίκες στο πλευρό των γυναικών. Χωρίς ηλικία, χωρίς εθνικότητα. Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στη πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Η Επίτροπος ΕΕ για την Υγεία πρωτοστατεί. Η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού και νίκησε. Μέσα από την ΕΡΤ στέλνει το δικό της μήνυμα.

Η Στέλλα Κυριακίδου επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας της Ε.Ε.: “Το προσωπικό γίνεται πράξη πολιτική για να κάνουμε τη διαφορά. Για εμάς τις ίδιες που έχουμε ζήσει την εμπειρία του μαστού, για τις αδερφές μας, τις μητέρες μας, τις κόρες μας ή για τους άνδρες που έχουν διαγνωστεί.

Κάθε Οκτώβριο παίρνουμε μέρος σε πορείες και εκδηλώσεις γεμάτες με ροζ χρώμα. Με αυτόν τον τρόπο, ευαισθητοποιούμε για μια ασθένεια που έχει τη μεγαλύτερη θνησιμότητα από οποιοδήποτε καρκίνο στις γυναίκες παγκοσμίως. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες όλων αυτών των γυναικών και των οικογενειών τους, να σταθούμε δίπλα στις γυναίκες που ζουν με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, σε όσες χρειάζονται ψυχοκοινωνική φροντίδα και υποστήριξη. Γιατί καμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι μόνη σε αυτό το δύσκολο ταξίδι”.

Μία στις 8 γυναίκες αναμένεται να εμφανίσει καρκίνο του μαστού μέχρι την ηλικία των 85 ετών . Το 20% αφορά σε γυναίκες που είναι κάτω των 50 ετών. Στο 60% όμως η διάγνωση γίνεται ενώ είναι σε πρώιμο στάδιο.

“Να έχουν δύναμη να το ξεπεράσουν και να προσέχουν. 02.09 Είναι σημαντικό να κάνουν τακτικά έλεγχο στο στήθος”, αναφέρει η Άννα από τη Σουηδία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος