Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Αποφάσεις για διαβατήριο εμβολιασμού συνεπείς με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι αποφάσεις των κυβερνήσεων για το διαβατήριο εμβολιασμού πρέπει να είναι συνεπείς με το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεσήμανε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο κ. Τάσο Τέλλογλου, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

«Οι πολίτες πρέπει να είναι ελεύθεροι και ενημερωμένοι,» τόνισε στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας, προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να ξεφεύγει από τον δημοκρατικό έλεγχο.

Παράλληλα δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει στις παρούσες συνθήκες να λάβουν υπόψη τους θέματα ανταγωνισμού και διαφόρων αντιξοοτήτων στην εμβολιαστική τους στρατηγική.

Η κα. Buric χαρακτήρισε την παρούσα υγειονομική κρίση ως ένα κινούμενο στόχο που δημιουργεί συνεχώς καινούργια ερωτήματα. Η Αναπτυξιακή μας Τράπεζα, για παράδειγμα έχει επενδύσει πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση πρωτοβουλιών ώστε να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ανέφερε η κα Buric.

Η Ευρωπαία αξιωματούχος επίσης αναφέρθηκε στην κοινωνική διάσταση της υγειονομικής κρίσης, η οποία κατέστησε αναγκαία την βελτίωση του ευρωπαϊκού χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η αμεσότερη υλοποίηση και αποτελεσματικότητα αλλά και ένας πρωτοποριακός τρόπος σκέψης είναι πλέον τα νέα ζητούμενα της Ευρωπαϊκής προσέγγισης στα κοινωνικά δικαιώματα, τόνισε η Γενική Γραμματέας κα Buric.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος