Οι περισσότερες μεταλλάξεις “έφτασαν” στη Ρωσία από την Τουρκία

ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Δεύτερο έμμεσο χτύπημα δέχτηκε ο τουρκικός τουρισμός από τη Ρωσία. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα ύστερα από την προτροπή Ρώσου λοιμωξιολόγου προς του συμπατριώτες του, με την οποία τους κάλεσε να αποφύγουν τον αγαπημένο τους τουριστικό προορισμό, αυτόν της Τουρκίας, εξαιτίας της βαριάς επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει λόγω του Covid-19, ένα νέο “χτύπημα” και πιο ηχηρό ήρθε να προστεθεί.

Με συνέντευξη της σε ρ/ς, η επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγεία του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα αποκάλυψε “πως τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού εισέρχονται συχνότερα στη Ρωσία από την Τουρκία. Ένας κίνδυνος που σήμερα είναι ο μεγαλύτερος”.

“Η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα από την οποία και τα δύο στελέχη κορονοϊού Βρετανικό και Νοτιοαφρικανικό – εισήχθησαν στη Ρωσία”.

Η παραπάνω δήλωση που μπορεί να εκληφθεί και ως έμμεση ταξιδιωτική οδηγία για τον τουρκικό τουρισμό, εν όψει μάλιστα του πρώτου δεκαήμερου του Μαΐου των διακοπών των Ρώσων, που αποτελούν τις πιο δημοφιλείς διακοπές της χρονιάς, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα διότι προήλθε από τα πλέον επίσημα και αναγνωρίσιμα χείλη για τους Ρώσους την περίοδο του κορονοϊού, την Άννα Πόποβα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος