Ο ραδιοφωνικός σταθμός BBC 2 δεν μεταδίδει πλέον τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον

Τα τραγούδια του “βασιλιά της Ποπ μουσικής”, Μάικλ Τζάκσον, δεν μεταδίδονται πια από τον βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio2, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

Αιτία για την αφαίρεση της μουσικής του Τζάκσον από τις «λίστες» του σταθμού φαίνεται να είναι το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Leaving Neverland», το πρώτο μέρος του οποίου προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO.

Στο ντοκιμαντέρ του Νταν Ριντ παρουσιάζονται λεπτομερώς οι κατηγορίες των Γούειντ Ρόμπσον, και Τζέιμς Σέιφτσακ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και περφόρμερ τους κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν παιδιά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η τελευταία φορά που μεταδόθηκε τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον από το BBC Radio2 ήταν στις 23 Φεβρουαρίου. Η απόφαση για την διακοπή της μετάδοσης των τραγουδιών του σταρ ελήφθη την περασμένη εβδομάδα.

Απαντώντας στις κατηγορίες εναντίον του Τζάκσον, όπως προβάλλονται από το  ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», η οικογένεια του καλλιτέχνη αρνείται τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης  που διατυπώνονται σε βάρος του, ενώ το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του «βασιλιά της Ποπ» ανακοίνωσε νομικές ενέργειες εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού HBO.

Το δύο επεισοδίων ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Channel 4, την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Το BBC ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τη δική του ταινία για τον ιδιαίτερα δημοφιλή σταρ, την οποία θα παρουσιάσει αργότερα φέτος.

Η ταινία με τίτλο «Michael Jackson: The Rise and Fall» (Μάικλ Τζάκσον: Η άνοδος και η πτώση) αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα  περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και την καριέρα του καλλιτέχνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: EPA

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος