Γαλλία: Βολές Μακρόν κατά του Πολωνού πρωθυπουργού Μοραβιέτσκι

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «αβάσιμες» και «σκανδαλώδεις» τις επικρίσεις του Πολωνού πρωθυπουργού Ματέους Μοραβιέτσκι για τις τακτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Γάλλου προέδρου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτές οι παρατηρήσεις είναι αβάσιμες και σκανδαλώδεις, αλλά δεν με εκπλήσσουν αφού ο κ. Μοραβιέτσκι υποστηριζόμενος από ένα ακροδεξιό κόμμα αναμειγνύεται στη γαλλική προεκλογική εκστρατεία» είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, υπογραμμίζοντας ότι ο Πολωνός πρωθυπουργός «υποδέχθηκε πολλές φορές την κυρία Λεπέν την οποία υποστηρίζει».

Ο Μοραβιέτσκι δήλωσε προχθές ότι κανείς «δεν είχε διαπραγματευτεί ποτέ με τον Χίτλερ». Ο Μακρόν έχει δηλώσει πως συνομιλεί με τον Πούτιν επειδή του το ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι εφόσον επανεκλεγεί, τα πρώτα μέτρα που θα λάβει στην αρχή της δεύτερης θητείας του θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Ανέφερε ότι θα διατηρήσει τα ανώτατα όρια στις τιμές της βενζίνης και της ενέργειας και τόνισε ότι οι συντάξεις θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν βάσει του πληθωρισμού από φέτος το καλοκαίρι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, που είχε δημοσιευτεί νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν διευκρίνισε ότι η σχεδιαζόμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση – που ανεβάζει το όριο συνταξιοδότησης στα 65 έτη – πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος