Ο Ποντίφικας στην Κύπρο: «Θα είναι ένα υπέροχο ταξίδι αλλά θα αγγίξουμε κάποιες πληγές» — Συνάντηση με Αναστασιάδη

Με το μεταναστευτικό, αλλά και την προστασία των αδυνάτων στην πρώτη γραμμή των επαφών του, ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε το στίγμα της επίσκεψής του στην Κύπρο. Πριν αναχωρήσει για τη Λάρνακα συνάντησε μετανάστες στην περιοχή του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της Ρώμης, ενώ μέσα από το αεροσκάφος που τον μετέφερε αναφέρθηκε στις προσδοκίες του ταξιδιού.

«Θα είναι ένα υπέροχο ταξίδι αλλά θα αγγίξουμε κάποιες πληγές. Ελπίζω ότι όλοι μας θα λάβουμε τα μηνύματα που βρίσκουμε. Σας ευχαριστώ για τη συντροφιά σας», δήλωσε ο Ποντίφικας.

Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στις 15.00 το μεσημέρι η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, καθώς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου.

Ο Πάπας επιθεώρησε τιμητικό διακλαδικό άγημα, ενώ παιδιά από Καθολικά σχολεία της Κύπρου τα οποία κρατούσαν σημαίες της Κύπρου και του Βατικανού, του παρέδωσαν λουλούδια.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Πάπας αναχώρησε με ένα μικρό αυτοκίνητο για τον Καθολικό Ναό των Μαρωνιτών Παναγία των Χαρίτων, ενώ ακολούθησε η υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Πάπας θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οπότε αναχωρεί για την Ελλάδα.

50 μετανάστες θα πάρει μαζί του ο Ποντίφικας

Η μετεγκατάσταση 50 προσφύγων και μεταναστών από την Κύπρο στο Βατικανό, το Κυπριακό αλλά και η ανέγερση πρεσβείας του Βατικανού στην Κύπρο βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων ανάμεσα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αγίας Εδρας, ενώ ο Πάπας χαρακτήρισε μαργαριτάρι της Μεσογείου την Κύπρο και δώρισε στον Πρόεδρο της Κύπρου ένα μετάλλιο στο οποίο απεικονίζονται οι Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλου με την μονή της Χρυσοσπηλιώτισσας στην Πάφο από την μια πλευρά και την Αρχαία Ελλάδα από την άλλη.

ανταπόκριση από Λευκωσία Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος