O Μπεν Στίλερ επισκέφθηκε την Πολωνία και την Ουκρανία

Ο γνωστός σταρ του Χόλιγουντ Μπεν Στίλερ, ο οποίος είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, επισκέφθηκε την Πολωνία και, στο πλαίσιο του ταξιδιού του, επισκέφθηκε επίσης την Ουκρανία, δήλωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο BBC.

Έφτασε στο Ρζέσοβ της νότιας Πολωνίας το Σάββατο. Eπισκέπτεται την περιοχή για να αναδείξει τις ανάγκες όσων έχουν διαφύγει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία.

Ενώ βρισκόταν στην Πολωνία, συναντήθηκε με οικογένειες προσφύγων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Σε δήλωσή του στο Instagram ανέφερε: «Εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με περισσότερα από το 90% να είναι γυναίκες και παιδιά. Βρίσκομαι εδώ για να μάθω, να μοιραστώ ιστορίες που απεικονίζουν τον ανθρώπινο αντίκτυπο του πολέμου και να ενισχύσω τις εκκλήσεις για αλληλεγγύη… Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν ασφάλεια. Οποιοσδήποτε. Οπουδήποτε. Οποτεδήποτε».

Προηγούμενες διασημότητες που έχουν επισκεφθεί την Ουκρανία περιλαμβάνουν την Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι επίσης πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ και επισκέφθηκε τη Λβιβ τον Απρίλιο.

Πηγή: BBC, UNHCR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος