Ο Ερντογάν καταφέρεται εναντίον των Ιταλών δικαστών

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Ιταλούς δικαστές να ασχολούνται με την καταπολέμηση της μαφίας μάλλον παρά με τον γιο του, υπογραμμίζοντας ότι μια δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα μπορούσε να υπονομεύσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι Ιταλοί δικαστές, ας ασχοληθούν με τη μαφία κι όχι με τον γιο μου» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιταλίας.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, απάντησε με ένα λακωνικό μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter:

«Σε αυτήν την χώρα, οι δικαστές ενεργούν βάσει των νόμων και του Συντάγματος, όχι βάσει (των όσων λέει) ο πρόεδρος της Τουρκίας. Αυτό ονομάζεται “Κράτος Δικαίου”».

Ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο μεγαλύτερος γιος του Τούρκου προέδρου, βρέθηκε στο στόχαστρο μιας έρευνας τον Φεβρουάριο από την εισαγγελία της Μπολόνιας έπειτα από μια μήνυση που κατέθεσε Τούρκος επιχειρηματίας.

Αυτός ο επιχειρηματίας, πολέμιος του Ερντογάν που έχει αυτοεξοριστεί, υποστήριξε ότι ο Μπιλάλ διέφυγε στην Ιταλία έχοντας μαζί του «ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό» και μια ομάδα ένοπλων σωματοφυλάκων με διπλωματικά διαβατήρια.

Ο Μπιλάλ μετέβη στη Μπολόνια για να ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή. Ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε το 2013 και για το οποίο όλες οι έρευνες τέθηκαν έκτοτε στο αρχείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος