Ο Χάμιλτον συνδέεται με συμφωνία για την αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον θα μπορούσε να γίνει ένας από τους νέους ιδιοκτήτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι.

Ο οδηγός της Mercedes έχει συνδεθεί με επενδυτικό όμιλο του οποίου ηγείται ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λίβερπουλ Μάρτιν Μπρόουτον, μαζί με την νικήτρια 23 Γκραν Σλαμ στο τένις Σερένα Γουίλιαμς. Το Sky ανέφερε ότι ο Χάμιλτον και η Γουίλιαμς έχουν συνεισφέρει 10 εκατομμύρια λίρες ο καθένας στο πλαίσιο της προσφοράς.

Ο Χάμιλτον συνδέεται με συμφωνία για την αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι
EPA/DOMINIC LIPINSKI EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Ο σύλλογος τέθηκε προς πώληση τον περασμένο μήνα μετά την επιβολή κυρώσεων στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτη του από το 2003, από τη βρετανική κυβέρνηση ως αντίδραση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λόγω των στενών δεσμών του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Αμπράμοβιτς δήλωσε ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν «προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία».

Ο Μπρόουτον ήταν προηγουμένως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco, κατά τη διάρκεια της οποίας εισήλθε σε μια ομάδα της Formula 1, την British American Racing. Αργότερα μετεξελίχθηκε στην ομάδα της Mercedes για την οποία οδηγεί τώρα ο Χάμιλτον.

Οι αντίπαλοι πλειοδότες για την Τσέλσι περιλαμβάνουν προσωπικότητες που συνδέονται με άλλους αθλητικούς οργανισμούς, όπως η ομάδα μπέιζμπολ Los Angeles Dodgers, η ομάδα μπάσκετ των Boston Celtics και η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα της Atalanta.

Ο Χάμιλτον έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι υποστηρικτής της αντίπαλης της Τσέλσι στο Λονδίνο, Άρσεναλ. Στα άλλα επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Zapp, μια εφαρμογή πώλησης ειδών παντοπωλείου κατά παραγγελία, και η Neat Burger, μια αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού για βίγκαν.

Η Τσέλσι ήταν χορηγός της ομάδας Sauber Formula 1, η οποία τώρα αγωνίζεται ως Alfa Romeo, το 2012.

Πηγή: racefans.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος