Παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο Τσιτσιπά- Ο πρώτος Έλληνας σε τελικό ATP (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς νίκησε τον «βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ, στον ημιτελικό του ATP Finals «Είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά όλο το χρόνο, ένα από τα πιο διάσημα τουρνουά όλο το χρόνο και έχω την ευκαιρία να παίξω στον τελικό. Είναι απίστευτο για μένα», δήλωσε ο Τιμ, ο οποίος απέκλεισε τον τελευταίο νικητή Αλέξαντερ Ζβρεβέρ (7-5, 6-3) στους ημιτελικούς.
Αλλά η σχέση τους άρχισε το 2016 , στην διάρκεια προπόνησης στους ATP Finals, όταν ο Τιμ έκανε το ντεμπούτο  του στο τουρνουά και ο Τσιστιπάς ήταν…συνεργάτης. Σίγουρα δύσκολα ο Στέφανος θα μπορούσε να σκεφτεί τότε ότι  τρία χρόνια  θα έπαιζε στον τελικό και με τον Αυστριακό αντίπαλο.
«Είναι εκπληκτική ιστορία και για τους δυο μας, διότι ίσως και οι δυο μας, δεν πιστεύαμε ότι μόνο τρία χρόνια αργότερα θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι στον τελικό», δήλωσε ο Τιμ.
«Το αξίζει πραγματικά. Είναι καλός άνθρωπος. Είναι πολύ καλός παίκτης με πολύ ελκυστικό ύφος», είπε ο Τιμ για τον Τσιτσιπά. στο Λονδίνο με 2-0 σετ (6-3 και 6-4) και διεκδικεί την πρωτιά στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό Dominic Thiem στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Μετά τις νίκες επί των Ντανίιλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Σβέρεφ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε και τον 38χρονο Ελβετό, έξι φορές πρωταθλητή, Φέντερερ. Μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό του Λονδίνου, έχοντας μόνο μια ήττα, στο ματς με τον Ράφα Ναδάλ.

Ο 21χρονος Στέφανος, ο πρώτος Ελληνας που συμμετέχει σε ATP Finals, μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη τρόπαιο σε Grand Slam τουρνουά, αλλά θα διεκδικήσει το τρόπαιο στη «μάχη» των κορυφαίων του αθλήματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολο και του εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την νέα του εμβληματική επιτυχία καθώς και τις ευχές του για τον τελικό. Με την ευκαιρία αυτή του επισήμανε τα αισθήματα υπερηφάνειας που νιώθουν οι Έλληνες για το ήθος και τις επιδόσεις του παγκόσμιας εμβέλειας τενίστα μας.

Τον αγώνα τένις μεταξύ Ρ. Φέντερερ – Στ. Τσιτσιπά παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οποίος επισκέπτεται ιδιωτικά το Λονδίνο.

https://www.instagram.com/p/B47tKTdDC9e/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Instagram μετά το τέλος του αγώνα έγραψε: “Ένας σπουδαίος πρωταθλητής κάνει όλη την Ελλάδα περήφανη”.

Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για την πρόκρισή του μετά τη νίκη με 2-0 σετ επί του Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του ATP Finals. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στον αυριανό τελικό, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Για την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό των Nitto TP Finals, πανηγύρισε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

«Όλο και πιο ψηλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Με θρίαμβο επί του Ρότζερ Φεντερερ φτάνει στον πιο σημαντικό τελικό της καριέρας του, μέχρι τον επόμενο. Όριό του ο ουρανός. Και δική μας υπόσχεση να μην τον αφήνουμε μόνο του. Μπράβο Στέφανε”, ανέφερε στην ανάρτησή του.

Έκπληξη αλλά και αναγνώριση από τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο για τον Έλληνα πρωταθλητή που έφτασε στο κορυφαίο ραντεβού της διοργάνωσης, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή.

«Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς: νικάει τον Φέντερερ σε δύο σετ και πάει τελικό» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Gazzeta dello Sport, που σημειώνει: «Ο 21χρονος Έλληνας στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά των κορυφαίων οκτώ της σεζόν, νίκησε τον υπέροχο Φέντερερ με 6-3,6-4».

«Η εξέγερση των νέων είναι εδώ: ο Φέντερερ πέφτει από τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά», αναφέρει η ισπανική Marca, ενώ η As σημειώνει: «Η Νέα γενιά (Next Gen) ανοίγει βήμα» υπογραμμίζοντας: «Ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ και είναι ο πιο νέος φιναλίστ από το 2009».

Η γαλλική εφημερίδα L’Equipe έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον …μετρ και πέρασε στον τελικό», ενώ το BBC τόνισε: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πήγε τελικό»…

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος