Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό σε συντριβή ελικοπτέρου

O Γάλλος δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό σκοτώθηκε όταν συνετρίβη το ελικόπτερό του κοντά στην Ντοβίλ, ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. Νεκρός είναι και ο πιλότος του ελικοπτέρου.

Ο Ντασό, ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία γιος του Γάλλου μεγιστάνα και προέδρου της Dassault Group Σερζ Ντασό, της βιομηχανίας που κατασκευάζει τα Rafale.

“Ο Ολιβιέ Ντασό αγαπούσε τη Γαλλία. Ηγέτης της βιομηχανίας, βουλευτής, τοπικός αιρετός, διοικητής εφέδρων στην πολεμική αεροπορία: σε όλη τη διάρκεια της διάρκεια της ζωής του δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα”, ανέφερε στο twitter ο Εμανουέλ Μακρόν στην είδησή του θανάτου του Γάλλου πολιτικού προσθέτοντας πως ο ξαφνικός χαμός του «είναι μια μεγάλη απώλεια».

Ο Ντασό θεωρείτο ο 361ος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως μαζί με τους δύο αδελφούς του και την αδελφή του, με περιουσία που ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κληρονόμησε από τον πατέρα του, σύμφωνα με τη λίστα Forbes των πλουσιότερων του πλανήτη για το 2020.

Ο Ντασό παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Dassault λόγω του πολιτικού του ρόλου για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος