Μ. Ζέμαν: Η Τσεχία δεν πρέπει να υποδεχθεί κανέναν μετανάστη ώστε να μην υποστεί επιθέσεις

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν πιστεύει πως η χώρα του πρέπει να αρνηθεί να υποδεχθεί μετανάστες ώστε να μην διαπράξουν «βάρβαρες επιθέσεις», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Οι επιθέσεις τζιχαντιστών στη Γαλλία και στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες απέδειξαν ότι ο Τσέχος πρόεδρος έχει δίκιο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Γίζιγι Οβτσάτσεκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Η χώρα μας απλά δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να υποστεί επιθέσεις όπως αυτές που διαπράχθηκαν στη Γαλλία και στη Γερμανία. Υποδεχόμενοι μετανάστες θα δημιουργήσουμε εύφορο έδαφος για βάρβαρες επιθέσεις», επέμεινε ο Οβτσάτσεκ.

«Ο πρόεδρος δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε υποδοχή μεταναστών στην τσεχική επικράτεια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μποχούσλαβ Σομπότκα έχει συμφωνήσει στην υποδοχή 80 σύρων προσφύγων από έναν καταυλισμό στην Τουρκία, στην οποία αντιτίθεται κατηγορηματικά ο Ζέμαν.

Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου CVVM η οποία διεξήχθη τον Μάιο κατέδειξε ότι το 61% των Τσέχων τάσσεται εναντίον της υποδοχής προσφύγων από εμπόλεμες χώρες, από 52% τον Οκτώβριο. Άλλο ένα 34% τάχθηκε υπέρ της άποψης πως η χώρα πρέπει να υποδεχθεί πρόσφυγες μόνο εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος