Μ. Βρετανία: Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ στην Εκκλησία της Αγγλίας παραδόθηκε από τον πρίγκιπα Εδουάρδο

Η βασίλισσα Ελισάβετ περιέγραψε την πανδημία ως μια περίοδο “ανησυχίας” και “θλίψης” σε μήνυμα που παρέδωσε στην Εκκλησία της Αγγλίας ο γιος της, ο κόμης του Ουέσσεξ.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος απηύθυνε το διάγγελμα κατά την έναρξη της Γενικής Συνόδου εν τη απουσία της μονάρχη, καθώς οι γιατροί της συνέστησαν να μην παραστεί.

Είναι η πρώτη φορά στην 51χρονη ιστορία της που η βασίλισσα απουσιάζει από την εκδήλωση, κάτι που συμβαίνει δύο μέρες μετά την απουσία της από την τελετή της Κυριακής της Μνήμης στο Κενοτάφιο του Λονδίνου, λόγω διαστρέμματος στη μέση της.

Η βασίλισσα επρόκειτο να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στη Σύνοδο, αλλά η εμφάνισή της ακυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Γενική Σύνοδος, η οποία διοικεί την Εκκλησία της Αγγλίας, συνέρχεται για την πρώτη περίοδο της πενταετούς θητείας της, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν το καλοκαίρι.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος δήλωσε στους επισκόπους και τους κληρικούς στο Church House, την έδρα της Εκκλησίας της Αγγλίας στο Ουέστμινστερ, ότι η μητέρα του έστειλε την “ειλικρινή και βαθιά συγγνώμη της που δεν μπορεί να είναι εδώ σήμερα”.

“Νομίζω ότι μάλλον καταλαβαίνετε το γιατί, και λυπάται βαθιά γι’ αυτό”, είπε ο νεότερος γιος της βασίλισσας, προσθέτοντας ότι “τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με πρωτοφανείς περιορισμούς στην πρόσβαση στην παρηγοριά και την καθησύχαση της δημόσιας λατρείας”.

“Για πολλούς, ήταν μια περίοδος ανησυχίας, θλίψης και κούρασης. Ωστόσο, το Ευαγγέλιο έφερε την ελπίδα, όπως έκανε ανά τους αιώνες, και η Εκκλησία προσαρμόστηκε και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους, όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας”, τόνισε ο πρίγκιπας Εδουάρδος.

Πηγή: bbc.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος