Λυών: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Έλληνας ιερέας – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης (video)

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης που δέχθηκε επίθεση από ένοπλο έξω από ελληνορθόδοξο ναό στη Λυών της Γαλλίας. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, που παραμένει άφαντος.  Ο άνδρας που είχε συλληφθεί χθες ως ύποπτος για την επίθεση εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το απόγευμα. Πρόκειται για έναν άστεγο ο οποίος δεν έφερε όπλο, δεν προκύπτει εμπλοκή του στο περιστατικό και μετά από εξέταση κρίθηκε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο 52χρονος ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκης δέχθηκε 2 σφαίρες έξω από τον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στο κέντρο της Λυών στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.

Άμεσα οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και ο ελληνορθόδοξος ιερέας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Οι γιατροί συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη. Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει εξακριβωθεί.

Ο 52χρονος Ιερέας, πατέρας δυο παιδιών, κατάγεται από τα Χανιά. Είναι θεολόγος και ιστορικός και διαμένει εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Εχει γεννηθεί στη Γαλλία κατάγεται όμως από τη Κίσσαμο και έχει υπηρετήσει την ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

«Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος.  Δεν είναι μόνο κληρικός εκεί στη διασπορά αλλά διδάσκει και σε ένα πανεπιστήμιο. Είναι χαρισματικός» είπε στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου , Αμφιλόχιος.

Από την πρώτη στιγμή η γαλλική αστυνομία  έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη ενώ έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν. Σύντομα θα επέστρεφε στην Ελλάδα.

«Ο πατέρας Νικόλαος υπηρέτησε την Ι. Μητρόπολη Γαλλίας ως κληρικός μέχρι πρόσφατα όπου έληξε η απόσπασή του και έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας.» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.

Την συμπαράστασή του στον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Ελ. Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος