Λυών – Επίθεση κατά Έλληνα ιερέα: Γεωργιανός κρατείται και φέρεται να ομολόγησε

40χρονος Γεωργιανός συνελήφθη στη Λυών και κατά την ανάκριση φέρεται να παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές με καραμπίνα τον πατέρα Νίκο το περασμένο Σάββατο. Τραυματιοφορείς έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος λίγα λεπτά μετά την επίθεση και κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον ιερέα, ο οποίος είχε δεχτεί μια σφαίρα στο θώρακα και μια στο συκώτι.

Ο εισαγγελέας της Λυών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Parisien και προανήγγειλε δικαστική έρευνα αναφερόμενος στην κράτηση ενός υπόπτου “που αποδείχθηκε σύζυγος γυναίκας που διατηρούσε επαφή με το θύμα».

Η σύντροφος του υπόπτου, Ρωσίδα ηλικίας περίπου 30 ετών, κατέθεσε στις αρχές και επιβεβαίωσε τη μοιχεία, σύμφωνα με την εφημερίδα που προσθέτει ότι ο δράστης πέταξε το όπλο του στον ποταμό Σον μετά τα γεγονότα.

Ο άνδρας που κατονομάστηκε ως Τζόρτζι Π. υποστήριξε, σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση αλλά όχι να σκοτώσει τον 52χρονο κληρικό. Ο ύποπτος ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία για οδήγηση χωρίς άδεια και παράνομη κατοχή όπλου.

Ευτυχώς, την ώρα της επίθεσης δεν υπήρχαν πιστοί στην εκκλησία, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί λειτουργία.

Ο Έλληνας κληρικός, που βρίσκεται από τη δεκαετία του 2010 στη Λυών, βγήκε από κώμα την Τρίτη και παραμένει σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο Νικόλαος Κακαβελάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δύο παιδιών. Είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας, με την οποία έχει αρκετές “διαφωνίες”, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Ανακοίνωση σχετικά με τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Νικόλας Κακαβελάκης εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας, αναφέροντας ότι «μετά λύπης μεγάλης πληροφορηθήκαμε για τον πυροβολισμό του π. Νικολάου Κακαβελάκη έξω από τον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λυών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος