Live η εκλογή νέου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Τέσσερις οι υποψηφιότητες

Η Roberta Metsola (ΕΛΚ, Mάλτα), η Alice Bah Kuhnke (Πράσινοι, Σουηδία), ο Kosma Złotowski (Συντηρητικοί, Πολωνία) και η Sira Rego (Αριστερά, Ισπανία) διεκδικούν τη θέση του Προέδρου του Κοινοβουλίου για το δεύτερο μισό της περιόδου 2019-2024. Απευθείας σύνδεση με την αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

τη σύνδεση εμφανίζεται η ώρα Κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή -1 από την ώρα Ελλάδος)

Σε εξέλιξη είναι στο Στρασβούργο η διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου για επόμενα δυόμισι χρόνια της τρέχουσας εντολής και εκτός απροόπτου διάδοχος του Νταβίντ Σασόλι θα είναι η μέχρι χθες Α’ Αντιπρόεδρος, Ρομπέρτα Μετσόλα από τη Μάλτα, ως υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Απέναντί της οι υποψηφιότητες δυο γυναικών από τα κόμματα των Πρασίνων από τη Σουηδία και της Αριστεράς από την Ισπανία και ενός Πολωνού από την ομάδα των Συντηρητικών.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα είναι νομικός, 43 ετών είναι μητέρα τεσσάρων αγοριών και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2013.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια είναι μυστική και διεξάγεται εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας. Οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν απόλυτη πλειοψηφία επί των έγκυρων ψήφων, δηλαδή 50%+1.

Μετά την ανάδειξη προέδρου ακολουθεί η εκλογή των 14 αντιπροέδρων και των 5 κοσμητόρων. Η σοσιαλιστική ομάδα θα έχει πέντε θέσεις εκ των οποίων οι τέσσερις υποψηφιότητες είναι γυναίκες. Ανάμεσά τους και η ευρωβουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή. Υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου έχει και πάλι προταθεί από την ομάδα της Αριστεράς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εφόσον εκλεγεί θα είναι για τέταρτη φορά Αντιπρόεδρος από το 2014.

Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος