Κύπρος: Συνάντηση Ν. Αναστασιάδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Array

Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις, είχε στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στην αποχαιρετιστήρια αυτή συνάντηση, δεδομένου ότι αμφότεροι αποχωρούν σύντομα από τις θέσεις τους, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Χάρις για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και τα εμπόδια που θέτει η Τουρκία όσον αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επανέναρξη του διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος και ο κ. Χάρις – ένας διαχρονικός φίλος και υποστηρικτής της Κύπρου – συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και περαιτέρω εμβάθυνσης της σχέσης και συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου, μιας σχέσης που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα και που αποτελεί πυλώνα διασφάλισης της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή μας.

ανταπόκριση από Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος