Κλείσιμο συνόρων με Αυστρία και Τσεχία εξετάζει η Γερμανία

Δραστικά μέτρα που φτάνουν μέχρι και το κλείσιμο των συνόρων σκέφτεται να πάρει η Γερμανία για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

Την κατάσταση σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό στις γειτονικές χώρες της Γερμανίας, κυρίως στην Αυστρία και την Τσεχία, εξετάζουν αυτή την ώρα σε τηλεδιάσκεψη τα επιτελεία των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Υγείας, προκειμένου να αποφασίσουν αυστηρότερους ελέγχους, ενδεχομένως ακόμη και κλείσιμο των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στο Τιρόλο όσο και σε αρκετές περιοχές της Τσεχίας θεωρείται ανησυχητική, κυρίως λόγω της εμφάνισης των παραλλαγών του αρχικού στελέχους του κορονοϊού, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταδοθούν μέσω της καθημερινής διασυνοριακής μετακίνησης εργαζομένων. Εξαιρέσεις αναμένεται να αποφασιστούν μόνο για εργαζόμενους στον υγειονομικό κλάδο. Επιπλέον, εάν κάποιες περιοχές χαρακτηριστούν από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» ως «επικίνδυνες λόγω των μεταλλάξεων», οι κάτοικοί τους δεν θα επιτρέπεται πλέον να επισκεφθούν τη Γερμανία. Οι δε Γερμανοί θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό μοριακό τεστ κονορονοϊού και να μένουν κάποιες μέρες σε καραντίνα.

Έκκληση για την επιλογή άλλων πρακτικών προστασίας απηύθυνε η Ένωση Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς πολλά εργοστάσια αλλά και προμηθευτές του κλάδου βρίσκονται στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη. «Όταν η πανδημία καθιστά αναγκαίο τον περιορισμό των μετακινήσεων, πρέπει να αναζητηθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να εξαιρεθούν οι μεταφορές», τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης, Χίλντεγκαρντ Μίλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος