“Κίτρινα Γιλέκα”: 8.400 συλλήψεις- 1.800 καταδίκες

Περίπου 8.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την αρχή της κινητοποίησης των «Κίτρινων Γιλέκων» πριν από σχεδόν τρεις μήνες και 7.500 έχουν προφυλακισθεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης πως σχεδόν 1.300 αστυνομικοί, χωροφύλακες και πυροσβέστες έχουν τραυματισθεί «από μικρές ομάδες που εμπνέονται από το μίσος» από την αρχή της κινητοποίησης, στις 17 Νοεμβρίου.

Ο Κριστόφ Καστανέρ επανέλαβε πως η κυβέρνηση «είναι αντίθετη» σε οποιαδήποτε αμνηστία για τα «Κίτρινα Γιλέκα», όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός στα τηλεοπτικά δίκτυα LCI και RTL.

«Το μήνυμά μου είναι σαφές: οποιαδήποτε ζημιά, οποιαδήποτε επίθεση θα διώκεται και θα τιμωρείται», δήλωσε ο Καστανέρ απορρίπτοντας τα αιτήματα για αμνηστία που διατυπώνονται στους κόλπους των «Κίτρινων Γιλέκων», όπως και μεταξύ πολιτικών.

Από την αρχή της κινητοποίησης η δικαιοσύνη έχει ανακοινώσει σχεδόν 1.800 καταδίκες. Σχεδόν 1.500 υποθέσεις δεν έχουν ακόμη εκδικασθεί.

Μετά από περίπου τρεις μήνες διαδηλώσεων το 56% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Elabe για το δίκτυο BFMTV, υποστήριξε ότι το κίνημα θα πρέπει να σταματήσει τις εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις. Η υποστήριξη μειώθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες από τον προηγούμενο μήνα, καθώς δύο στους τρεις (64%) πιστεύουν ότι οι εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες δεν αντανακλούν πλέον τις αρχικές επιδιώξεις.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος