ΗΒ: Εμφανίστηκε ο νικητής του λαχείου των 184 εκ. λιρών – «Επιτέλους κάποιος θα μπορεί να πληρώνει τους μηνιαίους λογαριασμούς» σχολιάζουν στο Twitter

Ο μεγαλύτερος νικητής λαχείου στην ιστορία της Βρετανίας εμφανίστηκε για να παραλάβει το βραβείο των 184 εκατ. λιρών (215 εκατ. ευρώ), καθώς πολλοί συμπατριώτες του αστειεύονται στο Twitter, ότι «επιτέλους κάποιος θα μπορεί να πληρώνει τους μηνιαίους λογαριασμούς ενέργειας», εν μέσω της αύξησης του κόστους ζωής.

Ένας τυχερός παίκτης κάπου στο Ηνωμένο Βασίλειο πέτυχε και τους επτά αριθμούς του EuroMillions και έγινε χθες Τρίτη ο μεγαλύτερος νικητής του Εθνικού Λαχείου της χώρας κερδίζοντας το τζακ ποτ των 184.262.899,10 λιρών (215.294.613,94 ευρώ).

Λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης επιβεβαιώθηκε ότι κάποιος προσήλθε για να διεκδικήσει το βραβείο που του άλλαξε τη ζωή.

Ο νικητής του λαχείου έγινε έτσι ένας από τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, με περιουσία μεγαλύτερη αστέρων όπως του Ρόμπι Ουίλιαμς, του Σερ Τομ Τζόουνς και του Εντ Σίραν.

Από τη στιγμή που το λαχείο επικυρωθεί και πληρωθεί, ο κάτοχός του θα μπορεί να αποφασίσει αν θα το δημοσιοποιήσει. Μέχρι τότε δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί που έχει αγοραστεί το νικηφόρο δελτίο.

Ωστόσο, οι Βρετανοί κατέφυγαν στο Twitter για να διακωμωδήσουν την εκτίναξη του κόστους της ενέργειας και των τροφίμων στη χώρα, αστειευόμενοι ότι τώρα ο νικητής θα μπορεί απλώς «να αντέξει οικονομικά τη θέρμανση».

Ένας έγραψε: «Αυτό ισοδυναμεί με μια ώρα καλοριφέρ το χειμώνα».

Άλλος έγραψε: «Επιτέλους, κάποιος στο ΗΒ που θα μπορεί να πληρώνει τους μηνιαίους λογαριασμούς ενέργειας», με κάποιον να σχολιάζει ακριβώς από κάτω «για ένα μήνα…». Άλλος σημείωσε: «Τουλάχιστον, κάποιος θα μπορεί να πληρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου!», με το σχόλιο αυτήν τη φορά να είναι «τουλάχιστον για μερικές εβδομάδες!»

Τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα και καύσιμα καθώς η κρίση του κόστους ζωής αυξάνει.

Οι λογαριασμοί ενέργειας εκτινάχθηκαν στα ύψη τον περασμένο μήνα λόγω της αύξησης του ανώτατου ορίου τιμών σε 2.000 λίρες σχεδόν.

Ενώ μια σειρά από αυξήσεις φόρων και μειώσεις στην κρατική στήριξη της πανδημίας έχει αυξήσει το κόστος για τις επιχειρήσεις, έχει τελικά οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές για τους πελάτες τους.

Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ είναι 28 και 36% υψηλότερες αντίστοιχα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, ασκώντας περαιτέρω πίεση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ ο πληθωρισμός είναι στο 7%.

Η μείωση των δαπανών για τρόφιμα υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να περιορίζουν τις αγορές ή να βάζουν ως πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.

Οι λογιστές της Deloitte διαπίστωσαν ότι το 54% αυτών που ξοδεύουν λιγότερα χρήματα προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα, το 35% επιλέγουν φθηνότερες μάρκες ή καταστήματα και το 25% κυνηγούν τις εκπτώσεις ή προσφορές. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του ΗΒ, οι καταναλωτές περιορίζουν την αγορά μεγάλων αντικειμένων, όπως έπιπλα και συσκευές κουζίνας.

Εν τω μεταξύ, μόνο 14 παίκτες λοταρίας έχουν κερδίσει ποτέ τζακ ποτ άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών, με τον προηγούμενο κάτοχο ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ένας ανώνυμος νικητής που κέρδισε 170 εκατομμύρια λίρες τον Οκτώβριο του 2019.

Εάν την Τρίτη το βράδυ δεν υπήρχε νικητής, το τζακ ποτ θα μπορούσε να φτάσει στο όριο των 230 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο πιθανότατα θα προσφερόταν την Παρασκευή.

Επτά από τους δέκα μεγαλύτερους νικητές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν παραμείνει ανώνυμοι, αλλά ορισμένοι νικητές έχουν επενδύσει σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους, έχουν αγοράσει εκτεταμένες περιουσίες και έχουν δώσει εκατομμύρια σε φιλανθρωπίες.

Πηγή: Dailymail.co.uk, SkynewsBreaking.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος