Ιταλία: Έντονη δυσαρέσκεια των περιφερειών από την απόφαση να μην λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα

Οι περιφέρειες του ιταλικού Βορρά εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους, για την απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι να μην επιτραπεί η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

Η απόφαση ελήφθη χθες βράδυ και η εφαρμογή της ήταν άμεση, από σήμερα το πρωί. Την περασμένη εβδομάδα, αντιθέτως, είχε διαρρεύσει ότι η σχετική απόφαση θα ήταν θετική. Οι επιχειρηματίες της βόρειας Ιταλίας διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η δημοσιοποίηση της νέας απαγόρευσης λειτουργίας έγινε την τελευταία στιγμή, την ώρα που το προσωπικό είχε ήδη επιστρέψει στις θέσεις του, για να ετοιμάσει τις πίστες του σκι.

Η απόφαση ελήφθη από τον υπουργό υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μετά την γνωμοδότηση της επιτροπής ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την θέση αυτή συμμερίζεται και ο νέος πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι. Αλλά η υπουργός τουρισμού της κυβέρνησής του, Mάσιμο Γκαραβάλια, στέλεχος της Λέγκα, κατέστησε σαφή την διαφωνία του και τόνισε: «η επιλογή αυτή είναι λανθασμένη, θα πρέπει να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, έστω και αν μεσολάβησε η παραίτηση της κυβέρνησης Κόντε και η σύνθεση της κυβέρνησης Ντράγκι, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπρεπε να εγγυηθεί την έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε προβλήματος από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι επιχειρηματίες του τομέα έκαναν γνωστό ότι την φετινή σεζόν, πρόκειται να χάσουν πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά ο υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, πριν λίγο, υπογράμμισε ότι «έστω και αν δεν θέλει να συγκρουστεί με κανένα, υπενθυμίζει ότι η υγεία των πολιτών συνεχίζει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα».

Οι περισσότεροι επιστήμονες, υπενθυμίζουν, τέλος, ότι τα μέτρα ασφαλείας και πρόληψης δεν μπορούν να μειωθούν, λόγω και της όλο και μεγαλύτερης διάδοσης της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος