Η Ύπατη Αρμοστεία για την περιπέτεια μεταναστών με το σκάφος Aquarius

Η αυλαία έπεσε και η εξαγωγή συμπερασμάτων ξεκίνησε, μετά την αποβίβαση 141 μεταναστών στη Μάλτα, οι οποίοι θα κατανεμηθούν στη συνέχεια σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αναφέρει: “Η Ύπατη Αρμοστεία καλωσορίζει το γεγονός ότι μπήκε ένα τέλος στο αδιέξοδο σχετικά με το σκάφος Aquarius, όπως και το ότι 141 παιδιά, γυναίκες και άντρες δεν βρίσκονται πλέον παγιδευμένοι στη θάλασσα”, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi.

“Όμως η κατάσταση δεν θα έπρεπε εξαρχής να φτάσει σε αυτό το σημείο. Είναι λάθος, επικίνδυνο και ανήθικο να μένουν διασωστικά σκάφη περιπλανώμενα στη Μεσόγειο ενόσω οι κυβερνήσεις ανταγωνίζονται για το ποια θα αναλάβει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης”.

Επίσης η ΥΑ ΟΗΕ κάνει γνωστό με άλλη ανακοίνωσή της ότι: “Την Κυριακή, 19 Αυγούστου, ανθρωπιστικές οργανώσεις θα βρίσκονται στην περιοχή του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα, με το σύνθημα #NotATarget, συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε ότι οι άμαχοι και οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα πρέπει να προστατεύονται και να μην γίνονται στόχος των συγκρούσεων”.

Σχετικές ειδήσεις:

Το πλοίο Aquarius στη Μάλτα – Θα αποβιβαστούν οι 141 μετανάστες

SOS Méditerranée για Aquarius: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι ευρωπαϊκές χώρες

Στη Μάλτα θα αγκυροβολήσει το πλοίο Aquarius με τους 141 μετανάστες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος