Η Τσεχία θα βάλει πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση της Τσεχίας συμφώνησε σήμερα να ορίσει πλαφόν στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου του χρόνου σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τα νοικοκυριά από τις ραγδαία αυξανόμενες τιμές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα.

Η τσεχική κυβέρνηση επεσήμανε ότι το εθνικό αυτό σχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο της χώρας, θα τεθεί σε εφαρμογή παράλληλα με την ευρωπαϊκή λύση που καταρτίζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι χώρες της ΕΕ.

«Εγγυόμαστε το επίπεδο τιμών, όλοι θα γνωρίζουν τι θα πληρώνουν και θα είναι αδύνατο κάποιος να πληρώσει πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που πληρώνει φέτος», τόνισε ο Φιάλα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα οριστεί στις 6 κορώνες (0,24 ευρώ) ανά κιλοβατώρα και στις 3 κορώνες (0,12 ευρώ) για το φυσικό αέριο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τον Νοέμβριο.

Το πλαφόν δεν αφορά τα άλλα κόστη που αυξάνουν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Φιάλα σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησής του για τις επιχειρήσεις θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Προσαρμοσμένο στους φόρους, το πλαφόν της Τσεχίας αντιστοιχεί σε περίπου 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα, το ποσό που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση να τεθεί ως πλαφόν στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος