Η Γερμανία θα δεχθεί ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα

Τη δέσμευση ότι η Γερμανία θα δεχθεί 350 έως 500 ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα, μέσα στο επόμενο διάστημα επιβεβαίωσε ο υφυπουργός εσωτερικών της χώρας.

Πενήντα ασυνόδευτοι ανήλικοι θα μετεγκατασταθούν άμεσα στη Γερμανία, όπως συμφωνήθηκε σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χέλμουτ Τάιχμαν, ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, οι κ. Κουμουτσάκος και Τάιχμαν συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, έτσι ώστε η μετεγκατάσταση να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Επιπλέον, για το θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τη διοργάνωση στην Αθήνα της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Ασυνόδευτοι Ανήλικοι στη Μετανάστευση», πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον. Συμφωνήθηκε ότι και για τα δύο αυτά θέματα, για τα οποία υπάρχει ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «θα πρέπει να υπάρξει ταχεία πρόοδος, με την αξιοποίηση της θετικής δυναμικής που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό σε ευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος