Η CureVac αναμένει έγκριση εμβολίου έως τον Ιούνιο

Στρασβούργο — Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Έως τις αρχές Ιουνίου αναμένει η εταιρία εμβολίων CureVac την έγκριση του εμβολίου της από την ΕΕ,  σύμφωνα με τον επικεφαλή της  εταιρίας Φραντς Βέρνερ Χάας που μίλησε σε ακρόαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας πως τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές αναμένονται στα μέσα Απριλίου.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό και κατά των μεταλλάξεων, καθώς -σύμφωνα με μελέτες που θα δημοσιευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα- φαίνεται ότι αντιμετωπίζονται οι παραλλαγές που ανακαλύφθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και στη Νότια Αφρική.

Τόνισαν, επιπλέον, πως για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων, ώστε να διαπιστωθεί ποια μεταβλητή και ποια μετάλλαξη πρέπει να ληφθεί υπόψη στην παραγωγή του mRNA, τόσο για την αντιμετώπιση της τωρινής όσο και μελλοντικής κατάστασης.

Η εταιρία ανακοίνωσε, πάντως, ότι με την βοήθεια ενός πανευρωπαϊκού δίκτυου συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί σε πάνω από 15 χώρες, η παραγωγή αμέσως μετά την αδειοδότηση αναμένεται να κυμανθεί στα 300 εκατομμύρια δόσεις για το 2021 και σε  πάνω από 1 δισ. δόσεις το 2022. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της εταιρίας, η οποία χρηματοδοτήθηκε και από την ΕΕ, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως το καλοκαίρι θα μπορούν να προσφέρουν τα εμβόλια σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος