Handelsblatt: Άρθρο του Πούτιν κατά του προστατευτισμού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017, μία ημέρα πριν τη σύνοδο της G-20 στο Αμβούργο, τον εμπορικό προστατευτισμό και τις οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση εναντίον της χώρας του, θεωρώντας ότι αποτελούν ένα είδος κεκαλυμμένου προστατευτισμού.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει εναντίον της Μόσχας οι ΗΠΑ και η ΕΕ εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης «δεν στερούνται μόνο προοπτικής, αλλά είναι αντίθετες στις αρχές της G-20 για την συνεργασία προς το συμφέρον όλων των χωρών του κόσμου», αναφέρει ο Πούτιν σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο προστατευτισμός εξελίσσεται σε έναν επιχειρηματικό κανόνα και οι μονομερείς κυρώσεις, που αποφασίζονται για πολιτικούς λόγους εις βάρος των επενδύσεων, του εμπορίου και κυρίως της μεταφοράς τεχνολογίας, μετατρέπονται σε μια καλυμμένη μορφή προστατευτισμού» επικρίνει ο Ρώσος πρόεδρος.

«Είμαι πεπεισμένος ότι μόνο οι ανοικτές εμπορικές σχέσεις, που βασίζονται σε ενιαίους κανόνες και πρότυπα μπορούν να ενισχύσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και να ενθαρρύνουν την πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ των κρατών», υπογραμμίζει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος