H Μπριζίτ Μακρόν φέρεται ότι θα κινηθεί νομικά για τις φήμες στο Twitter ότι γεννήθηκε άντρας με το όνομα Ζαν-Μισέλ Τρονιέ

Η Μπριζίτ Μακρόν φέρεται ότι θα κινηθεί νομικά μετά τη στοχοποίησή της από παράλογες φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σύμφωνα με τις οποίες γεννήθηκε άνδρας και ονομάζεται Ζαν-Μισέλ Τρονιέ.

Η φήμη ότι η 68χρονη σύζυγος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία με το hashtag #JeanMichelTrogneux.

Η Πρώτη Κυρία σκοπεύει να κινήσει διαδικασίες και να καταθέσει μήνυση κατά των εμπνευστών της θεωρίας συνωμοσίας, σύμφωνα με τη Figaro.

Η εξωφρενική θεωρία δημοσιεύθηκε στο ακροδεξιό περιοδικό Faits et Documents τον Σεπτέμβριο, το οποίο ισχυρίστηκε ότι οδηγήθηκε στον ισχυρισμό αυτό μετά από τριετή έρευνα που υποστηρίζεται από “πολλούς εμπειρογνώμονες”, όπως αναφέρει το CNews.

Η Νατάσα Ρέι, η δημοσιογράφος που φέρεται να έχει ερευνήσει τους ισχυρισμούς, έδωσε συνέντευξη για τη θεωρία στο μέσο Amandine Roy η οποία διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες στο YouTube στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Numerama. Το βίντεο έφτασε τις 470.000 προβολές πριν διαγραφεί.

Ο γελοίος ισχυρισμός κυκλοφόρησε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το #JeanMichelTrogneux να γίνεται ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο γαλλικό Twitter την περασμένη εβδομάδα.

Κοινοποιήθηκε από διάφορους λογαριασμούς συνωμοσίας και αντιεμβολιαστών στο Twitter, με περισσότερα από 34.000 tweets να χρησιμοποιούν το hashtag.

Πηγή: dailymail.co.uk, Le Figaro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος