Γερμανία: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπούσμαν επαινεί την ψηφιοποίηση στην Ελλάδα

Επαίνους για την Ελλάδα και την ψηφιοποίηση του συστήματος Υγείας της χώρας είχε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης. Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Μάρκο Μπούσμαν (Marko Buschmann) από το κόμμα των Φιλελευθέρων FDP, παρέπεμψε και στην απόφαση της Ελλάδας θεσπίσει τον γενικό εμβολιασμό του πληθυσμού άνω των 60 ετών, ως παράδειγμα και για την επίκαιρη δημόσια αντιπαράθεση στη Γερμανία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπούσμαν ήταν μεταξύ άλλων προσκεκλημένος στην εκπομπή «Άνε Βιλ» του πρώτου γερμανικού καναλιού «ARD», που προβάλλεται το βράδυ της Κυριακής, στην οποία τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί το δημόσιο σύστημα υγείας από περαιτέρω επιβάρυνση λόγω της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην επίκαιρη συζήτηση στη Γερμανία για τη θέσπιση του γενικού εμβολιασμού, στον οποίο το κόμμα του FDP έχει επί της αρχής αρνητική θέση, ο φιλελεύθερος υπουργός τάχθηκε υπέρ μιας διαβάθμισης στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Ανέφερε επ΄ αυτού το παράδειγμα της Ελλάδας με την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60. Ο ίδιος θεωρεί ότι για την ηλικιακή ομάδα των άνω των 50 ετών υπάρχουν περισσότερα επιχειρήματα υπέρ της υποχρέωσης εμβολιασμού παρά για την υποχρέωση να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός.

Ταυτόχρονα ο Μπούσμαν προανήγγειλε την προώθηση της ψηφιοποίησης του συστήματος υγείας της Γερμανίας, χρησιμοποιώντας και στο θέμα αυτό το παράδειγμα της Ελλάδας. «Μια χώρα σαν την Ελλάδα, την οποία πολύ συχνά έχουμε περιγελάσει στη Γερμανία, ψηφιοποίησε μέσα σε ένα με δύο χρόνια το σύστημα υγείας της», είπε ο Μπούσμαν στιγματίζοντας την υστέρηση της Γερμανίας στο θέμα αυτό.

Ανταπόκριση από Βερολίνο Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος