Γερμανία: Η Μέρκελ τραβάει “χειρόφρενο” για την πανδημία

Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Η γερμανική κυβέρνηση βάζει χειρόφρενο στη χαλάρωση για να ανακόψει το τρίτο κύμα της πανδημίας. Το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει σήμερα αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας που μεταφέρουν στην κεντρική, ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου την ευθύνη για την επιβολή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων σε περιφέρειες όπου ο δείκτης επταημέρου υπερβαίνει τα 100 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες.

Στην περίπτωση αυτή θα αίρονται τα μέτρα χαλάρωσης και θα επιβάλλεται μεταξύ άλλων απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας. Τέτοια μέρα απαγόρευσης δεν ισχύουν σήμερα, έχουν επιβληθεί μόνο για μικρό διάστημα σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Κατά των αυστηρότερων μέτρων πραγματοποιείται σήμερα διαδήλωση αρνητών της πανδημίας στο κέντρο του Βερολίνου.

Οι νομοθετικές αλλαγές θα περάσουν τις επόμενες ημέρες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και από τα νομοθετικά όργανα, την Ομοσπονδιακή Βουλή και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Προκειμένου να τεθούν σε ισχύ εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Στο μεταξύ καταγράφεται νέα αύξηση κρουσμάτων και θανάτων. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο RKI, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 10.810 νέα κρούσματα (7.000 ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης καταγράφηκαν 294 θάνατοι (90 πριν μία εβδομάδα). Ο δείκτης επταημέρου ανέβηκε στο 140,9 από 136,4.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος